fedt, sjov pige: det er ingen spøg

“Jeg kan miste 10 grimme pounds når som helst jeg vil – jeg vil bare afskære mit hoved” Bruger du humor at gøre lys din følelsesmæssige spise og din vægt? Foretag vittigheder om overspisning og være fedt som en måde at komme sammen med andre mennesker? Jeg var en Grand Champion på det.

“Gør lys” – ha! Der var intet lys over min uendelige behov for at gøre grin med min fedt kroppen og overvægt udseende. Jeg troede andre mennesker så noget om mig, bortset fra at jeg var fedt og uinteressant. (Bemærk til senere: Jeg var forkert.) Så, ved hjælp af humor, jeg skyndte at sikre de vidste, at jeg så mig selv på den måde, også. Specielt at jeg så mig selv som en person, de ikke behøver at tage alvorligt.

Naturligvis under smil og latter, jeg længtes efter at blive taget alvorligt! Men jeg følte, at de minut andre mennesker så min størrelse, de tilbagediskonterede værdi alt andet om mig. Så jeg ofte ikke forsøger meget hårdt at blive taget alvorligt. Det var nemmere, og frem for alt mere sikkert, at få folk til at grine.

Inderst inde, jeg vidste, at jeg havde brug for at tage mig alvorligt. Jeg hadede at være fedt og følelse grim. Det var ikke sjovt. Og den skade, det gjorde min selvværd og selvrespekt kun øget min manglende evne til at se mig selv som andet end fed og grim. Alligevel holdt jeg på griner på mig selv, da jeg var med andre mennesker, spottende min fedt og mit behov for mad på måder, der yderligere beskadiget min selvrespekt.

Senere, da jeg begyndte virkelig at se og værdi dele af mig selv, at min fedt havde skubbet i baggrunden, jeg kom til at indse, at få folk til at grine ad mig var endnu en måde at holde dem på en “sikker” afstand. På den måde kunne jeg føle mindre angst i forbindelse med dem. Det var også en måde at holde fra at føle mine virkelige følelser af fortvivlelse, håbløshed og vrede på mig selv om min overspisning og min fedt kroppen.

Så jeg blev endda holde en afstand fra mig selv!

Men jeg havde ikke stoppe der. Jeg var meget god til grin med andre mennesker. Jeg havde rejst med banebrydende kritik rundt omkring mig, og ofte rettet mod mig. Jeg havde lært at forsvare mig med humor så godt, jeg voksede op forsvare mig selv på den måde næsten hele tiden – uanset om jeg blev kritiseret eller ej. Og når i terapi jeg indså, hvor jeg ville såre andre med mine sjove, men ofte sårende bemærkninger, jeg græd så hårdt som jeg havde lo, alle disse år. Jeg græd, fordi jeg ville såre så mange andre såvel som mig selv.

Så hvordan har jeg lære at tage mig selv alvorligt og være sjovt for alvor, så alle, inklusive mig, nød joke? Det startede i terapi, da jeg fik den støtte, jeg havde brug for at begynde at mærke mine virkelige følelser – følelser, at jeg havde holdt skjult fra mig selv i årevis, fordi jeg frygtede smerten ved at føle dem ville være for stor.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Mens du træner, bør du regne imellem …